IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2013, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kişi Sayısı: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme ısı ve süresi: 8 dakika fırında (önceden 170 derecede ısıtılmış, pandispanyanın pişme süresi)

MALZEMELERİ:
Pandispanya için: Yumurta (5 adet, beyazı ve sarısı),
toz şeker (2 çorba kaşığı),
Pudra Şekeri (1,5 bardak),

İçi için:
Reçel (1 bardak)
Süslemek için:
Pudra Şekeri (3 çorba kaşığı) Un (1 bardak)

HAZIRLANIŞI
1. Oval bir kaba daha önceden hazırlamış olduğunuz 5 adet yumurtanın beyazını koyun, içerisine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. Yumurta beyazları kar haline gelene kadar yani yaklaşık 10. dakika mikserle çırpın. Ayrı bir oval kaba 1 bardak un koyun. İçerisine 1, 5 bardak pudra şekeri ilave edip ikisini karıştırın. Bu unlu karışımı daha önceden çırpmış olduğunuz kar haline gelen yumurta beyazlarının içerisine birkaç hamlede yavaşça dökün ve karıştırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz 5 adet yumurta sarısını dökün ve karıştırın.
2. Önceden yapışmaz kağıt sermiş olduğunuz ince fırın tepsisine hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımıyla hamuru fırın tepsisine yayın. Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 7-8 dakika pişirin. Bu sürenin spatula yardımıyla pandispanyayı kağıdıyla beraber tepsiden çıkarıp tezgâhın üzerine alın. Soğuması için bir süre bekleyin ve üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini bir süzgeç yardımıyla serpin. Önceden sermiş olduğunuz pişirme kâğıdının üzerine ters çevirerek koyun. Pandispanyanın üst kısmında kalan yapışmaz kağıdı çıkarın. Pandispanyanın kenarlarındaki düzgün olmayan yerleri kesip, tüm kenarlarını düzgünleştirin.
3. 1 bardak reçeli pandispanyanın üzerine döküp bir spatula yardımıyla her tarafına yayın. Pandispanyanın altındaki kâğıdın ve elinizin yardımıyla pandispanyanın kısa kenarından başlayarak dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdına yuvarlayarak sarın ve buzdolabına kaldırın. Soğutup dinlendirdiğiniz rulo pastayı dolaptan alıp, sardığınız pişirme kâğıdını çıkarın. Pastanın üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekerini süzgeçten geçirerek dökün. Pastayı çaprazlamasına keserek dilimleyin ve servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
marmelatlı, pasta, rulo, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marmelatlı haşhaşlı kurabiye tarifi Violent Hamur İşleri 0 23 Mayıs 2013 19:43
Çilekli Rulo Pasta Violent Pastalar 0 18 Mayıs 2013 14:56
Çilek Dondurmalı Rulo Pasta Tarifi Liaaa Pastalar 0 13 Ekim 2012 14:52
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Violent Pastalar 0 06 Haziran 2012 11:09