07 Ağustos 2013, 15:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kişi Sayısı: 6 kişilik Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme ısı ve süresi: 8 dakika fırında (önceden 170 derecede ısıtılmış, pandispanyanın pişme süresi) MALZEMELERİ: Pandispanya için: Yumurta (5 adet, beyazı ve sarısı), toz şeker (2 çorba kaşığı), Pudra Şekeri (1,5 bardak), İçi için: Reçel (1 bardak) Süslemek için: Pudra Şekeri (3 çorba kaşığı) Un (1 bardak) HAZIRLANIŞI 1. Oval bir kaba daha önceden hazırlamış olduğunuz 5 adet yumurtanın beyazını koyun, içerisine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. Yumurta beyazları kar haline gelene kadar yani yaklaşık 10. dakika mikserle çırpın. Ayrı bir oval kaba 1 bardak un koyun. İçerisine 1, 5 bardak pudra şekeri ilave edip ikisini karıştırın. Bu unlu karışımı daha önceden çırpmış olduğunuz kar haline gelen yumurta beyazlarının içerisine birkaç hamlede yavaşça dökün ve karıştırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz 5 adet yumurta sarısını dökün ve karıştırın. 2. Önceden yapışmaz kağıt sermiş olduğunuz ince fırın tepsisine hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımıyla hamuru fırın tepsisine yayın. Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 7-8 dakika pişirin. Bu sürenin spatula yardımıyla pandispanyayı kağıdıyla beraber tepsiden çıkarıp tezgâhın üzerine alın. Soğuması için bir süre bekleyin ve üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini bir süzgeç yardımıyla serpin. Önceden sermiş olduğunuz pişirme kâğıdının üzerine ters çevirerek koyun. Pandispanyanın üst kısmında kalan yapışmaz kağıdı çıkarın. Pandispanyanın kenarlarındaki düzgün olmayan yerleri kesip, tüm kenarlarını düzgünleştirin. 3. 1 bardak reçeli pandispanyanın üzerine döküp bir spatula yardımıyla her tarafına yayın. Pandispanyanın altındaki kâğıdın ve elinizin yardımıyla pandispanyanın kısa kenarından başlayarak dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdına yuvarlayarak sarın ve buzdolabına kaldırın. Soğutup dinlendirdiğiniz rulo pastayı dolaptan alıp, sardığınız pişirme kâğıdını çıkarın. Pastanın üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekerini süzgeçten geçirerek dökün. Pastayı çaprazlamasına keserek dilimleyin ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
marmelatlı, pasta, rulo, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Marmelatlı haşhaşlı kurabiye tarifi | Violent | Hamur İşleri | 0 | 23 Mayıs 2013 19:43 |
Çilekli Rulo Pasta | Violent | Pastalar | 0 | 18 Mayıs 2013 14:56 |
Çilek Dondurmalı Rulo Pasta Tarifi | Liaaa | Pastalar | 0 | 13 Ekim 2012 14:52 |
Muzlu Rulo Pasta Tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 06 Haziran 2012 11:09 |