23 Temmuz 2013, 17:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Puf Pasta Malzemeler: - 4 adet yumurta - 2 su bardağı şeker - 3 yemek kaşığı kakao - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı sıvı yağ - 2 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya Krema Malzemeleri: - 75 gr tereyeğı - Yarım su bardağı un - Yarım kaşık nişasta - 1 su bardağından biraz eksik şeker - 1 paket vanilya - Yarım lt süt Süslemek İçin: - 2 adet muz - Soğuk süt - Hindistan cevizi Hazırlanışı: - Öncelikle keki hazırlanır. Yumurta ve şeker iyice çırpılır, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozuda eklenir hafifce karıştırılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine karışım dökülür ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. -Kek pişerken krema hazırlanır. Tereyağı, un ve nişasta kavrulur. Kalan malzemeler eklenip krema kıvamına gelene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. - Kek fırından çıkınca biraz soğutulur. Ardından geniş ağızlı bir çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Kalan kek parçaları blenderden geçirilerek ufalanır ve geniş bir kaseye alınır. - Kesilen yuvarlaklar sırasıyla önce soğuk süte batırılarak ıslatılır. Ardından kek parçasının üzerine 1 dilim muz ve 1 tatlı kaşığı krema yerleştirilir. Ve ufalanmış kek parçalarının olduğu kaseye yerleştirilir ve kremanın üst kısmı ufalanmış ek parçalarıyla kaplanır. Elinizle düzeltip kek parçalarının kremanın üzerine yapışmasını sağlayın. Her bir kesilmiş yuvarlak kek parçası için aynı işlem tekrarlanır. Daha az uğraşmak isterseniz geniş ağızlı bir su bardağıda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
pasta, puf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
1 kilometrelik pasta! | Kalemzede | Esrarengiz Olaylar | 1 | 04 Aralık 2011 23:03 |
GÖÇmen pasta | Sır | Pastalar | 1 | 23 Kasım 2010 11:14 |
KÖk pasta | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:54 |