![]() |
Sicilya Cassata Pastası Sicilya Cassata Pastası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nelere ihtiyacımız var? 3 adet hazır yuvarlak pandispanya keki (pasta tabanı) Ricotta kreması için: 160 gr. karışık meyve şekeri (portakal kabuğu, kiraz, incir) 2 x 250 gr. ricotta peyniri 100 gr. toz şeker 50 gr. tek parça bitter çikolata 1 çay kaşığı toz vanilya 2 adet yumurta 150 gr. çırpılmış krem şanti 1 adet rendelenmiş limon kabuğu Meyve şekerleri 280 gr. elenmiş pudraşekeri 1 çorba kaşığı limon suyu Yeşil gıda boyası 2 çorba kaşığı kayısı reçeli 1 çorba kaşığı Cointreau (veya portakal likörü) Portakal kabuğu şekerlemesi Farklı renkte konfitler Süt Nasıl yapıyoruz? Ricotta kreması için meyve şekerlerini ve donmuş bitter çikolatayı ince doğrayın. Ricotta peynirini tozşeker, krem şanti, vanilya, çırpılmış yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın. Meyve şekerlerini ve çikolatayı yavaşça karışıma ilave edip buzdolabında bekletin. Pastayı hazırlamadan hemen önce glazürü hazırlayın. Pudraşekerini limon suyu ve 1 çorba kaşığı süt ile karıştırıp hafif yeşil bir renk vermek için yeşil gıda boyası ile iyice çırpın. Çok sıvı olmayan, sürülebilir bir karışım elde edin. Kayısı reçelini 1 çorba kaşığı likör ve 1 çorba kaşığı su ile ısıtın. Pandispanyanın birinci katını servis tabağına alıp iç yüzünü reçel karışımıyla ıslatın. Üzerine ricotta kremasını yayın. İkinci pandispanyaya tekrar kayısı reçeli karışımını sürün. Ters çevirip reçelsiz kısma ricotta kremasını yayın. Üçüncü pasta tabanının üzerine de kayısı reçeli karışımını sürüp pastanın en üstüne yeşil glazürü yayıp düzleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip meyve şekerlemeleriyle süsleyin. Kenarlarını isteğe göre renkli konfitlerle süsleyip servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk