29 Mayıs 2013, 11:25 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çikolatalı Rokoko -Pandispanyası için rulo pastanın kekini hazırlayın. Bu ölçüler mini fırın tepsisine göredir. Herhangi bir rulo pasta keki tarifi de kullanılabilir. - 1 poşet kakaolu - çikolata parçalı dondurma - 200 ml buzdolabında soğutulmuş süt (1 su bardağı) - üzeri için damla çikolata veya mevsim meyveleri veya çikolatalı sos Pandispanya tarifteki gibi hazırlanır. Kreması için dondurma karışımı soğuk süt ile 6-7 dakika çırpılır ve 2/3’si pandispanyanın üzerine yayılır. Pandispanya 5’er cm eninde şeritler şeklinde kesilir. İlk şerit çıkartılıp rulo şeklinde sarılır ve dik olarak servis tepsisinin ortasına koyulur. İkinci şerit de onun etrafına sarılır. Şeritler bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.Kalan dondurma da üzerine sıvanır ve buzlukta dondurulur. Servisten 10 dakika önce buzluktan çıkarılır, üzerine damla çikolatalar serpilir, dilenirse mevsim meyveleri ile süslenir ve dilimlenerek servis edilir. | |
|
Etiketler |
Çikolatalı, rokoko |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çikolatalı Kek | N999 | Pastalar | 0 | 01 Mart 2012 17:04 |
Rokoko | N999 | Pastalar | 1 | 18 Ocak 2012 21:03 |
Yoğurtlu ve çikolatalı kek | Feronia | Kek Tarifleri | 0 | 16 Ekim 2011 12:03 |
Çikolatalı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 18:09 |