Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kakaolu Cupcake
Malzemeler
Büyük su bardağı un
100 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta(oda sıcaklığında)
2/3 su bardağı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 paket karbonat
1 paket vanilya
bir çimdik tuz
3 yemek kaşığı kakao
Cupcake'in hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyeğını ve şekeri kremamsı bir hale gelene kadar çırpın. (Tereyağını birazcık ezmeniz faydalı, benim mikserim tereyağına saplandığı için kırıldı.)
Üzerine yumurtaları teker teker ilave edin.
Vanilya ve yoğurdu da ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.
Bu karışımın üzerine, başka bir kapta hazırlanmış olan " Un, Karbonat, Kabartma tozu, Kakao, Tuz" karışımını ilave edin ve güzelce karıştırın.
Karışımı çok bekletmeden silikon ya da teflon muffin kalıplarının 2/3ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirin.
Kürdanla kekin pişip pişmediğini kontrol edin, eğer pişmediyse bir 5- 10 dakika daha fırında tutulmasında hiç bir sakınca yok.
Kekler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Bu esnada üzerini süslemek için hazırlık yapabilirsiniz.
Ben Dr. Oetker'in meyveli sosunu hazırladım ancak beğenmedim.
bu tarife krem şanti ya da pasta kreması gibi bir tadın daha çok yakışacağını düşünüyorum.