30 Ekim 2012, 21:10 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Elmalı Pay (çin mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Önce unu ve tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin. Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun. Sertçe bir hamur olması gerektiği için çok uzun süre yoğurmamalısınız. Aksi takdirde hamur çok yumuşar ve yapışmaya başlar. Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölüp streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. 23-24 cm çapındaki tart kalıbınızı yağlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açarak tart kalıbınıza döşeyin. Kalıptan artan kenarları diğer hamura ilave etmek üzere koparın. Elmalı iç malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Hamuru serdiğiniz tart kalıbına elmalı içi boşaltın. Buzdolabından hamurun 2. parçasını çıkarıp onu da merdane ile açın ve tartınızın üstünü kapatın. Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin. Hamurun üzerine buhar çıkmasını sağlamak için bıçakla V seklinde delikler açın. Tart kalıbınızın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın. Bu, uzun pişme süresinde hamurun tart kenarındaki kısımlarının fazla pişip kararmasını önleyecektir. Alüminyum folyo kaplı haliyle tartınızı 25 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu çıkarıp 25-30 dakika daha, tartınızın üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. | |
|
Etiketler |
cin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elmalı Tatlı | N999 | Tatlılar | 0 | 15 Mart 2012 16:53 |
Elmalı Muhallebi | MoHaC | Tatlılar | 0 | 09 Mart 2012 23:29 |
Elmalı Çıtır Kek | N999 | Pastalar | 0 | 03 Mart 2012 10:39 |
Elmalı Mamalika | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 20 Şubat 2010 04:52 |
Elmalı Et Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 15 Şubat 2010 22:59 |