IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Ekim 2012, 21:10   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmalı Pay (çin mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 4 Adet Elma (Elmalı İç İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu (Elmalı İç İçin)
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker (Elmalı İç İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Un (Elmalı İç İçin)
  • Yarım Tatlı Kaşığı Tarçın (Elmalı İç İçin)
  • Su Bardağı Ceviz İçi (Elmalı İç İçin)
  • 2 Su Bardağı Un (Pay Hamuru İçin)
  • Yarım Su Bardağı Tereyağı (Pay Hamuru İçin)
  • 7 Çorba kaşığı Soğuk Su (Pay Hamuru İçin)
Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Önce unu ve tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin. Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun.
Sertçe bir hamur olması gerektiği için çok uzun süre yoğurmamalısınız. Aksi takdirde hamur çok yumuşar ve yapışmaya başlar.
Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölüp streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
23-24 cm çapındaki tart kalıbınızı yağlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açarak tart kalıbınıza döşeyin. Kalıptan artan kenarları diğer hamura ilave etmek üzere koparın.
Elmalı iç malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Hamuru serdiğiniz tart kalıbına elmalı içi boşaltın. Buzdolabından hamurun 2. parçasını çıkarıp onu da merdane ile açın ve tartınızın üstünü kapatın.
Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin. Hamurun üzerine buhar çıkmasını sağlamak için bıçakla V seklinde delikler açın.
Tart kalıbınızın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın. Bu, uzun pişme süresinde hamurun tart kenarındaki kısımlarının fazla pişip kararmasını önleyecektir.
Alüminyum folyo kaplı haliyle tartınızı 25 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu çıkarıp 25-30 dakika daha, tartınızın üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
cin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Tatlı N999 Tatlılar 0 15 Mart 2012 16:53
Elmalı Muhallebi MoHaC Tatlılar 0 09 Mart 2012 23:29
Elmalı Çıtır Kek N999 Pastalar 0 03 Mart 2012 10:39
Elmalı Mamalika YapraK Yemek Tarifleri 0 20 Şubat 2010 04:52
Elmalı Et Sosu YapraK Soslar 0 15 Şubat 2010 22:59