![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kepekli Kayısılı Pasta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 16 Çorba Kaşığı Esmer Toz Şeker - 25 Adet Kayısı - 4 Çorba Kaşığı Tereyağı - 1 Paket Vanilya Hamuru İçin - 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ayran - 2 Çorba Kaşığı Buğday Unu - 1 Paket Kabartma Tozu - 1 Çay kaşığı Karbonat - 2 Su bardağı Kepekli Un - 1 Su bardağı Sıvı Yağ - 1 Çay bardağı Toz Şeker - 2 Adet Yumurta - Kararında Tuz Süsü İçin - Kararında Çikolata, Kiraz, Limon Kabuğu Rendesi Hazırlanışı Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Üzerine esmerşekeri ekleyin ve 1-2 dakika bekleyip karıştırın. Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra tavaya ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine vanilyayı ekleyin. Yuvarlak bir fırın kabının dibine kayısıların kesik tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Diğer taraftan hamuru hazırlamak için, yumurtaları bir kapta çırpıp üzerine tozşekeri ilave edin. Daha sonra kalan malzemeyi de ekleyin. Hazırladığınız hamuru kayısıların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Kiraz, rendelenmiş limon kabuğu ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kayısılı, kepekli, pasta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çikolatalı Islak Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:30 |
Elmalı, Çikolatalı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:29 |
Kepekli kraker | Beatrice | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 10 Aralık 2018 21:45 |
İncirli Kayısılı Pasta | AngeL | Pastalar | 0 | 04 Ekim 2014 11:47 |
Kayısılı Pasta | Violent | Pastalar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:03 |