14 Haziran 2012, 16:56 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çikolata Rüyası Çikolata Rüyası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. * Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su doldurun... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler * l paket Sana yağı (250 gr) (Oda sıcaklığında) * 500 gram un (4.5 su bardağından l parmak az) 200 gr pudra şekeri (l su bardağından l parmak fazla) * 2 adet yumurta * Yanm paket vanilya * l paket bitter çikolata (80 gr) * l adet yumurta sarısı * l tatlı kaşığı un «r l tatlı kaşığı toz şeker * Yarım su bardağı süt (100 mi) Üstü için: 6 Pudra şekeri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı * Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su doldurun,iri parçalara ayrılmış çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun.Orta ateşte arasıra karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.Kabı tencerenin içinden alarak ılımaya bırakın. * Bir tencereye yumurta sarısını,unu ve şekeri koyun.Yarım su bardağı süt ilave ederek iyice karıştırın.Eritilmiş çikolatayı karışıma ekleyin, kısık ateşte karışım koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. * Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.Fırın tepsisini yağlayın. ft Unu eleyin.Tezgaha koyarak ortası geniş havuz şeklinde açın. * Unun ortasına pudra şekerim ve Sana yağını koyun.Yağı ve şekeri krem haline gelene kadar elinizle karıştırın.Bu karışıma yumurtaları ve vanilyayı da ekleyerek tekrar karıştırın. * Undan azar azar alarak yağlı karışıma karıştırın ve hafif yoğurarak hamur elde edin. (Fazla yoğurmayıın.) * Hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile hafif unlanmış tezgah üzerinde yarım parmak kalınlığında açın.Çay bardağı veya küçük yuvarlak bisküvi kalıbı ile keserek,yuvarlak şekiller elde edin. •i Bir tane yuvarlağın içine hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktar koyun. Başka bir yuvarlağı üzerine kapatın.İnce uçlu bir çatalla hamurun kenarlanna iyice bastırarak çizgiler oluşturun ve böylelikle iki hamurun yapışmasını sağlayın.(Çizgilerin boyu yarım parmak genişliğinde olmalıdır.) * Bütün yuvarlakları aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. * Fırından alıp ılımaya bırakın.Ilınınca tepsiden servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Püf Noktası : bu Kurabiye hamurlarında bütün malzemeleri koyduktan sonra elinizle hafifçe karışımı birleştirerek hamur haline getirin.Bu hamurlar börek hamuru gibi fazla yoğurulmaz. | |
|
Etiketler |
cikolata |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
MFÖ - Gündüz Rüyası | Sara | M, N, O, Ö, P | 0 | 15 Nisan 2022 03:20 |
Çikolata ve nane rüyası | Ebru | İçkiler İçecekler | 0 | 03 Eylül 2016 13:00 |
Havuç Rüyası | Seyra | Tatlılar | 0 | 20 Ekim 2014 23:34 |
Efendimiz'in Bir Rüyası | Elysian | İslamiyet | 0 | 26 Nisan 2014 15:35 |