01 Haziran 2012, 16:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Cheesecake: 20gr. margarin 175 gr. tuzsuz etimek 4 yemek kaşığı sıvıyağı 1 +1/4 bardak toz şeker * 4 yumurta 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon rendesi 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı 500 gr. tuzsuz lor peyniri 500 gr. süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un Karamelize nektarin: 140gr rondodan geçirilmiş toz şeker** 25gr katı yağ, soğuk 4 nektarin Hazırlanması: Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.) Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin. Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın. 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.) Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın. | |
|
Etiketler |
cheesecake, karamelize, lorlu, nektarinli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karamelize nektarinli lorlu cheesecake | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:04 |
Nektarinli güllaç | Ebru | Tatlılar | 0 | 29 Mart 2016 19:04 |
Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:26 |
Lorlu Omlet | oneofgirl | Yumurta Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 17:06 |
Lorlu Börek | Violent | Hamur İşleri | 0 | 31 Mayıs 2013 20:32 |