12 Mayıs 2012, 01:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bademli Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 8 tane yumurta 1 bardak pudra şekeri 1 ufak paket vanilya 100 gram badem içi 4 kahve fincanı irmik 2 kahve fincanı pirinç unu 2 bardak sıcak su 4 bardak toz şeker 4 bardak su. Hazırlanışı: Bir kaba, yumurtalar akı ile beraber kırılır, içerisine pudra şekeri, vanilya konur ve ılık bir yerde telle çırpılır. Boza kıvamına gelince, içerisine pirinç unu, irmik serpilir. Yavaş yavaş karıştırılır. Bir tepsinin içi yağlanır (margarin yağı olabilir.) Kabukları ayıklanmış ve ufalanmış bademler tepsinin içine serpilir. Yapılan revani boşaltılır. Orta derecede fırında 45 dakika pişirilir. Revaniyi fırından çıkarınca üzerine iki bardak sıcak su dökülür. Tekrar fırına konulur. 5-6 dakika sonra çıkarılır. Daha evvelden hazırlamış olduğunuz şekerli sıcak şurup bir kepçe ile revaninin her yerine, yedire yedire dökülür ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra porsiyon porsiyon kesilip servis edilir. | |
|
Etiketler |
bademli, revani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şeftalili Revani | Beatrice | Tatlılar | 0 | 10 Ekim 2019 16:52 |
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? | yaSmin | Kek Tarifleri | 0 | 20 Nisan 2019 12:17 |
Yağsız Revani | PySSyCaT | Diyet Tarifleri | 0 | 07 Nisan 2017 22:48 |
Kremalı Revani | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 14:51 |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |