30 Mart 2012, 02:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Frambuazlı Profiterol Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için 60 gr tereyağı 1.5 çay bardağı su 1.5 çay bardağı un 1 tutam tuz 2 yumurta Krema için 300 ml süt kreması 2 yemek kaşığı pudra şeker 2 çay kaşığı gül suyu 250 gr ahududu Karamel için 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı su Hazırlanışı Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın. Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin. Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın. | |
|
Etiketler |
frambuazlı, profiterol |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Profiterol | Sarya | Tatlılar | 0 | 11 Şubat 2021 05:39 |
Tepside Profiterol | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:11 |
Profiterol :D | Issac | Komik Loglar | 0 | 24 Ocak 2013 05:24 |
Profiterol | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 04 Kasım 2009 21:01 |
Profiterol | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:22 |