Hazırlanışı
Su ve yağı bir tencere ile ateşe koyun. Şeker ve tuzu katın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu birden içine katıp karıştırarak 5 10 dakika pişirin.
Hamur ılık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp,yedirin.Hamur ne fazla katı,ne de umuşak olmalı;ele biraz yapışmalıdır.
Hamuru geniş duy takılı krema torbasına doldurun.Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın ya da kaşıkla şekillendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.30 dakika fırında pişen kekler beklesin.
Kreması için:
Tencereye süt hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katarak pişirin.Krema soğuduktan sonra,hazırlanan ekler kekinin içine kreme torbası yardımıyla ya da enlemesine keserek kremayı doldurun.
Bitter çikolatayı eritin.Bir çorba kaşığı süt ilave edin.Parlaklık için margarin ekleyin ve üzerine dökün.