![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Elmalı Parfe Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma 1 Çay Bardağı (75 gr.) Şeker 3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu 3 Yemek Kaşığı Su 1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz 1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu 1 Paket Sade Krem Şanti 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt 8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin. Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin. 1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın. Krem şantinin içine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın. Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin. Üzerine şantili karışımın yarısını yayın. Bir sıra daha, yine süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin. Üzerine kalan şantili karışımı yayın. Üzerini örterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin, daha sonra derin dondurucuya kaldırın. En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın. Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 06:39 ) değiştirilmiştir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
elmalı, parfe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çilek´li Parfe | meLanie | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2024 17:51 |
Nescafeli Parfe | AngeL | Pastalar | 0 | 06 Mayıs 2014 21:40 |
Ahududulu Parfe | Ay | Pastalar | 1 | 31 Temmuz 2012 16:53 |
Böğürtlenli Parfe | Liaaa | Pastalar | 0 | 16 Temmuz 2012 18:22 |
Ahududulu Parfe | Zen | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 21:27 |