11 Nisan 2010, 12:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayisili medava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 12 adet kayısı 2 çorba kaşığı tozşeker Hamur için: 2 çorba kaşığı bal 250 gram margarin 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta Bir buçuk su bardağı tozşeker 5 su bardağı un Krema için: Iki buçuk su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 125 gram kaymak TARİFİ Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Robotta püre haline getirin. Püreyi tencereye alıp üzerine tozşekeri ekleyin. 6-7 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Diğer tarafta balı büyük bir tavada karıştırarak ısıtın. Bal köpürmeye başladığında margarini ilave edin. Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin. Karışım köpüreceğı için karıştırmaya devam edin. Karışım koyu kahverengi olana dek karıştırıp, ocaktan alın. Yumurta ve tozşekerli karışıma ekleyip iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparıp kenara ayırın. Kalan hamuru üçe bölün. Hamurları 20 dakika buzdolabinda dinlendirin. 40x40 cm ebadında kare bir kalıbı yağlayın. Ayni boydaki hamurlardan birini kalıp boyutunda açıp içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Diger iki hamuru da ilki gibi pişirin. Kenara ayırdığınız ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliğinde parçalara ayırıp bir tepsinin içine yaydığınız folyonun üzerine dizin. Fırında 5 dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, un ve bugday nişastasını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip kariştirin. Pişirdiginiz ilk hamuru servis tabağına yerleştirip üzerine kremanin yarısını sürün. Ikinci hamuru kremanin üzerine yerleştirip kayısı püresini sürün. Üçüncü hamuru yerleştirip en üste kalan kremayi sürün. Küçük hamur parçalari ile kremanin üzerini süsleyin. Kare seklinde dilimleyip servis yapın. Asçinin notu: Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanilmaktadir. Ülkemizde bu krema bulunmadigindan, sizin için buna çok yakin bir krema tarifi hazirladik.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kayisili, medava |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayısılı Medava Özbek Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 22:59 |