IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Kasım 2008, 14:05   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Badem Krokanlı Yaş Pasta






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Klasik Pandispanya Tarifi için:


4 yumurta
3/4 şeker
3/4 elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 adet limonun kabuğu

İç krema için:

2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı krema
1 çimdik tuz
3 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı vanilya

İçi için:

4 adet muz
1/2 paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
Krokan

Dış krema için:

1 paket krem şanti
1 çay bardağından az fazla süt

Krokan için:

1 su bardağı badem
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

1- Önce pandispanyayı hazırlayın. Yumurta beyazı ve sarısını ayırın. Beyazına hiç sarı değmemesi gerekiyor. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla önce yavaş devirde sonra hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın. Köpüksü bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Bu köpüksü kıvamın içine şekerin yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Katı kremamsı bir hale gelene kadar çırpın. en az 7-8 dakika çırpın.


2- Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. İçine şeker ekleyip mikserle çırpın açık sarı renge gelinceye kadar karıştırın.

3- Yumurta aklarının içine sarıları ekleyin ve yavaşça, iyice karışana dek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın. Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Köpüksü kıvamı yok etmemelisiniz. Sonra sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin hafifçe karıştırın.

4- Kelepçeli kek kalıbınızın altını yağlayın, sonra unlayın. kenarlara yağ sürmeyin. Yoksa pandispanyanız kabarmak için tepsinin etrafına tırmanamaz.

5- 175 dereceli fırında üstü pembeleşip içi pişene kadar pişirin. Kürdan yardımıyla kontrol edin. Fırının kapağını sık sık açmayın.

6- Tepsiyi ızgaranın üstüne ters çevirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın.

7- Diğer tarafta kremayı hazırlayın. mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu ağır tabanlı bir tencereye alın. Üzerine yumurta, süt ve kremayı ekleyip tel yardımıyla kremamsı bir hale gelinceye kadar karıştırın. Damla çikolataları ekleyin. Puding kaynamaya başladığında ocaktan alın. İçine vanilya ekleyip buz dolu bir kabın içine oturtun. Soğumasını sağlayın.

8- Bir tarafta 1/2 çikolata sosu ve sütü çırpın, kaynatın kenara alın.

9- Muzu püre haline gelecek şekilde çatal yardımıyla ezin. Ezilen muzu 8. maddede yaptığınız çikolata sosunun içine döküp harmanlayın.

10- Diğer tarafta bir tencerenin içine iri iri kırılmış bademleri, şekeri ve margarini koyun. şeker eriyip koyu bir karamel kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp yağlanmış yağlı kağıda dökün. İnceltebildiğiniz kadar inceltin. Soğuduktan sonra isteğe göre iri iri veya küçük parçalar haline getirin.

11- Krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın. Buzdolabında bekletin.

12- Pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla ikiye bölün. Sütle pandispanyamızı hafifçe ıslatın. Hazırlamış olduğumuz iç kremayı arzuya göre dökün. Üstüne muzlu karışımı döküp üstüne hazırlamış olduğunuz krokanların yarısını pay edin.Üstüne kalan pandispanyanızı kapatın. Pandispanyanın üstünü sütle ıslatıp krem şantiyi her tarafını kapatın. En üste krokanlarla süsleyin.


Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
badem, krokanlı, pasta, yaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavada Krokanlı Kek BestSEO Kek Tarifleri 0 04 Eylül 2019 13:03
Krokanlı Kek Seyra Kek Tarifleri 0 17 Ekim 2014 23:06
Krokanlı Çikotoplar Lcia Kek Tarifleri 0 06 Eylül 2014 16:25
Badem ve Badem Yağı Maskesi Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Kasım 2012 13:28
Krokanlı Parfe KarakıZ Tatlılar 0 21 Ekim 2011 18:43