16 Ocak 2024, 15:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Limon kremalı tatlı kaseleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Limon kremalı tatlı kaseleri tarifi için malzemeler 250 g un (2.5 su bardağı) Bir tutam tuz 40 g pudra şekeri 125 g soğuk tereyağı (Küp doğranıp buzdolabında bekletilmiş) 80 ml soğuk su Limon kreması için 2 adet limon 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme) 1 su bardağı toz şeker 50 g tereyağı 50 g beyaz çikolata Limon kremalı tatlı kaseleri üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker 1 limon (Küçük dilim kesilmiş) Limon kremalı tatlı kaseleri Nasıl Yapılır Limon kremalı tatlı kaseleri için malzemeleriniz hazırsa hemen başlayalım. Unu, tuz ve pudra şekeriyle birlikte rondoda karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin ve aralıklı olarak rondoyu çalıştırıp karışımı kum tanecikleri haline getirin. Soğuk suyu da ekleyin ve hamur haline gelene kadar rondoyu tekrar kısa süreli çalıştırın. Hamuru toparlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Hamurları tek tek, iki parça yağlı kağıt arasına alıp merdane yardımı ile açarak küçük tart kalıplarınızın içini kaplayacak şekilde yerleştirin. Hamurların tabanlarına çatalla delikler açıp buzdolabında 15 dakika daha dinlenmeye bırakın. Tart hamurlarının içini kaplayacak şekilde yağlı kağıt serin. Üzerine kuru nohut, fasulye gibi ağırlık yapacak hububat doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10 dakika kadar ön pişirmesini yapın. Daha sonra üzerindeki ağırlıkları alıp tekrar fırına verin ve iç yüzeylerinin de kızarması için 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Limon kreması için limonları rendenin ince tarafı ile rendeleyip suyunu sıkın. 1 su bardağı kadar limon suyu elde edin. Yumurtaları çatalla çırpıp tencereye aktarın. Üzerine rendelenmiş limon kabuklarını, toz şekeri, nişastayı ve limon suyunu ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp ince telli bir süzgeç yardımı ile süzün. Tereyağını ve beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata ve tereyağı tamamen eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Limon kremasını hazırladığınız tart hamurlarının içine paylaştırın. Üzerini süslemek için 1 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tavada karamelize edin. Limon dilimlerinin her iki tarafını hafifçe yakın ve soğuduktan sonra limon kremalı tatlı kaseleri tartlarınızın üzerine yerleştirip servis yapın. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Limon kremalı bisküvi pasta | Ebru | Hamur İşleri | 0 | 02 Mayıs 2016 16:22 |
Bademli ve Limon Kremalı Kek | Ebru | Kek Tarifleri | 0 | 12 Mart 2016 16:52 |
Limon Kremalı Bisküvi | Elysian | Tatlılar | 0 | 03 Haziran 2014 12:23 |
Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:32 |
Kremalı çikolata kaseleri | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 22:59 |