IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Otomobil Haberleri (https://www.ircforumlari.net/otomobil-haberleri/)
-   -   Söz dinleyen otomobil yolda (https://www.ircforumlari.net/otomobil-haberleri/20849-soz-dinleyen-otomobil-yolda.html)

kont_dracula 13 Temmuz 2006 19:23

Söz dinleyen otomobil yolda
 
Dünyanın önde gelen elektronik şirketlerinden Pionner'in otomobiller için tasarladığı navigasyon sisteminde IBM teknolojisi kullanılacak. Geliştirilen sistem otomobillerde de kullanılacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dünyanın önde gelen elektronik şirketlerinden Pionner'in otomobiller için tasarladığı ve araç içindeki sistemleri ses komutuyla kullanmayı sağlayan navigasyon sisteminde IBM teknolojisi kullanılacak.
A.A muhabirinin IBM yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Pioneer'in otomobiller için tasarladığı navigasyon ve eğlence sistemi AVIC-Z1, otomobillerde ses tanıma özelliğinin devreye girmesiyle, sürücülerin otomobillerinin yön gösterme, müzik ve DVD sistemlerini konuşarak kumanda edebilmesine imkan sağlıyor.
IBM'in ses tanıma teknolojisinin kullanılacağı sistem, sürücülerin basit cümlelerini anlayarak, gitmek istedikleri yönün haritasını ekrana çıkaracak ya da dinlemek istedikleri müzikleri çalacak. 30 GB hafızaya sahip olan AVIC-Z1, hafızasına yüklenen adresleri sokak ve ev numarasına kadar bulabiliyor, müzik aletleri ile bluetooth aracılığıyla iletişim kurabiliyor ve kullanıcıların müzik arşivinin bir kopyasını alabiliyor. Sürücüler, navigasyon sisteminden bilgi almanın yanı sıra istedikleri şarkılara müzisyen ya da parça ismini söyleyerek ulaşabiliyor. Şu anda sadece ABD ve Kanada'da çalışabilen sistemin, kısa sürede diğer ülkelerde de yaygınlaşacağı bildirildi.

KiLL 05 Aralık 2007 01:20

Cevap: Söz dinleyen otomobil yolda
 
cıktımı bu otomobıl ben duymadım 1 yıl oldu halen yok pıyasada

SuNSeT 05 Aralık 2007 02:00

Cevap: Söz dinleyen otomobil yolda
 
Ben Kill'e soz geciremiyorum, arabayami gecircem:/

şaka;) eger boyle bir araba cıkarilirsa süper olur, tabi alabilenler icin.

RoSa 05 Aralık 2007 06:48

Cevap: Söz dinleyen otomobil yolda
 
ben istiyom bitane boleeee! :D

Silencer 05 Aralık 2007 10:46

Cevap: Söz dinleyen otomobil yolda
 
Pionner dusundugune gore, yakinda sony cikartir :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk