IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Otomobil Haberleri (https://www.ircforumlari.net/otomobil-haberleri/)
-   -   Otomobile Vergi Zammı! (https://www.ircforumlari.net/otomobil-haberleri/121428-otomobile-vergi-zammi.html)

Kralice 27 Haziran 2008 09:42

Otomobile Vergi Zammı!
 
Otomobil almayı planlıyorsanız elinizi çabuk tutun. Vergi zammı geliyor. Fiyatlar 3 bin YTL'ye kadar artacak. Bakın ne zaman?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Araç alırken Avrupa’nın 5 katı vergi ödeyen Türk halkına yeni ÖTV sürprizi... Maliye Bakanı, ‘yediveren gülleri’ne benzettiği otomotiv sektörünün vergi yükünü daha da artırmaya hazırlanıyor. ÖTV 2 ile 4 puan arasında artacak. Kanun Ağustos'ta Meclis'te görüşülecek.

Türkiye'de uygulanan ÖTV Avrupa'nın 5 katı. Buna rağmen Maliye Bakanlığı, sessiz sedasız ÖTV oranlarını bir kademe yukarıya çekmenin planlarını yapıyor.

OTOMOBİLE 3 BİN YTL ZAM
ÖTV’deki artışla birlikte ÖTV’nin KDV’si de artış gösterecek. Böylece araç fiyatlarına katmerli vergi zammı gelmiş olacak. Binek otomobil fiyatları ÖTV’ye yapılacak ayarla 500 ile 3 bin 800 YTL arasında yükselecek.

ORTA SINIFA DARBE
Yüksek vergi nedeniyle vatandaşların satın aldığı her 100 otomobilin 81’inin 1.600 cc veya altı motora sahip olduğunu gözönünde bulundurursak, en fazla darbeyi yine orta sınıf almış olacak. Örneğin C segmentinde yer alan Ford Focus 1.6’nın fiyatı 504 YTL artacak. Lüks araçlarda bu rakam 7-8’e katlanacak.

AĞUSTOS'TA MECLİS'TE
ÖTV artışıyla ilgili yasa değişlikliğinin, Temmuz’da Meclis’e gelmesi beklenen Veraset ve İntikal Yasası’na eklenerek Ağustos’ta devreye girmesi gündemde.

İşte yeni ÖTV oranları:
MOTOR HACMİ ESKİ ÖTV ORANI YENİ ÖTV ORANI 1600 cc'ye kadar % 37 % 39 2000 cc'ye kadar % 60 % 68 2000 cc üzeri % 84 % 88
internethaber

PopSy 27 Haziran 2008 10:55

Cevap: Otomobile Vergi Zammı!
 
şekere zam,una zam :) herşeye zam zam zam

read-only 27 Haziran 2008 12:06

Cevap: Otomobile Vergi Zammı!
 
Tam vakti. :) Herkesin aklında Euro 2008 var. Bundan iyi bir fırsat olamaz.

Heidi 27 Haziran 2008 12:47

Cevap: Otomobile Vergi Zammı!
 
ßöyle 1 maliye ßakanı'na sahip olduğumuz sürece zamların ardı arkası kesilmez, kesilmiyorda zaten :) Son zamanların en sık zammı Türkiye'de yaşanıyor. Hadi ßizler ßişekilde hayatımızı idame ederek yetiştireßiliyoruz, peki evine ekmeği zor götüren insanlar ne yapıcak?
son beş yılda 50.bin dolar milyonerimiz olmuş, hey maşşallah. ;)
Atatürk'ün güzel ßir sözü vardı: "vergilendirilmiş kazanç kutsaldır"
ßir söz ancak ßukadar sömürülebilirdi. Teßrik etmek lazım..

Collettivo 28 Haziran 2008 14:56

Cevap: Otomobile Vergi Zammı!
 
Yazık , Son'umuz hüsran..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk