IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2024, 18:11   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Organik Yaşam Nedir? Nereden Başlamalısınız?




Araştırmalar, batı dünyasındaki çoğu insanın temelini oluşturan geleneksel yaşam tarzına göre daha organik bir yaşam tarzı benimsemenin faydalarını göstermiştir. Buna rağmen, tamamen organik bir yaşam tarzını benimseme görevi göz korkutucu, pahalı ve çok zor olarak görülebilir. Organik gıda ve diğer organik ürünleri (kişisel bakım ve temizlik ürünlerini düşünün) hayatlarına dahil etmenin olası faydalarını fark eden birçok insan, başlangıçta biraz zorlanabilir. Bu yüzden organik yaşamı benimseyebilmek için öncelikle bebek adımları atın. Sağlığınızdaki, ruh halinizdeki ve enerji seviyelerinizdeki herhangi bir değişimi fark ettiğinizde ve bir kez bunu yaptığınızda, bir sonraki seviyeye geçmek için motive olduğunuzu göreceksiniz.

Organik Yaşam için Beslenmeye Nasıl Başlayacaksınız?

Organik odaklı alışkanlıkları benimsemek için işinizi kolaylaştırmanın bazı adımlarını şöyle sıralayabiliriz.

1. Yemek kesinlikle hayatın zevklerinden biridir ve bahçeden sofraya severek hazırladığınız yiyecekleri tüketmek ve ağzınıza ne koyduğunuzu tam olarak görmek, büyük bir motivasyon kaynağıdır. Bu aynı zamanda hem göz hem de iştah açıcıdır. Bu nedenle, günlük ya da haftalık olarak satın aldığınız market ürünlerinizden bazılarını daha doğal alternatiflerle değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Organik taze meyve ve sebzeler, serbest dolaşan tavuklardan elde edilen (veya tercihen organik) yumurtalar, serbest dolaşan et kaynakları, soğuk preslenmiş ve kimyasal ekstraksiyon işlemlerine tabi olmayan zeytinyağı ve hindistancevizi yağı gibi yaşam kalitesini artıran gıdalara yönelmek, başlangıç için oldukça etkilidir.

2. Yiyeceklerin yerel üreticilerden satın alınması yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye katkıda bulunmayı sağlar. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden ürün ithal edildiğinde ortaya çıkan gıda milleri kesilir ve bunun sonucunda da sera gazlarının azaltılmasına yardımcı olunur. Tüm bunların yanı sıra yerel üreticilerden organik ürünler satın alındığında, topluluğunuzda yaşayan birinin geçiminde bir gelir ve istikrar sağlamasına katkıda bulunulur. Dünyada ekonomik güçlerin neden olduğu o kadar çok belirsizlik var ki, bu büyük bir fark yaratmak için yapılabilecek çok küçük bir adım sayılabilir.

3. Yerel çiftçi pazarlarını gezmek organik yaşama adım atmayı kolaylaştıran bir diğer unsurdur. Bu yüzden yaşanılan bölgedeki organik gıda üreticileriyle yakın ve kişisel ilişkide olmak, üreticiye mevsiminde yetiştirilen ürünlerin ne olduğu ve ürünün pazara sunulduğunda hangi yetiştirme yöntemleriyle üretildiği gibi sorulara cevap alınmasını sağlar.

4. Bugünlerde market arabalarını dolduran birçok gıda maddesi, neredeyse tanınmaz hale geldi. Aşırı işlenmiş, herhangi bir doğal yağa sahip olmayan, bağımlılığa, obeziteye, diyabete ve şeker hastalığına neden olabilecek şekerle donatılmış olan bu sağlıksız ürünler, ne yazık ki nüfusun büyük çoğunluğu tarafından tüketilmektedir. Bu yüzden market alışverişinde satın alınacak ürünlerin etiketlerine bakmak çok önemlidir. Satın alınacak ürünlerdeki, etiketleri ve beslenme panelini okumak için biraz zaman ayırmak, mutfağa girecek ürünlerin içeriği hakkında fikir sahibi olunmasını sağlar.

5. Evlerde olgun domatesler, tombul marullar ve şişkin patlıcanlarla dolup taşan tam bir sebze bahçesi için yer ayırmak mümkün olmayabilir. Ancak pek çok insan, bir ya da iki bitkiden oluşan mütevazı bir küçük saksıya ev sahipliği yapacak bir pencere pervazı bulabilir. Saksılarda maydanoz, fesleğen ya da kekik yetiştirmek organik yaşam biçimine adım atmak için harika bir yoldur.

6. Son olarak, organik bir yaşam tarzını benimseme girişimleri konusunda çok hevesli ve tez canlı olunmamalıdır. Çünkü bir anda yapılacak köklü bir değişiklik tam tersi bir duruma neden olabilir.

İnsanların organik bir yaşam tarzı yaşamayı tercih etmelerinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar arasında en yaygın iki neden kişisel sağlık ve çevre üzerindeki etkidir. Bunların her biri, her gün kullandığımız ürünlerde bulunan çok miktarda kimyasaldan kaynaklanmaktadır. Günlük hayatımızın hemen her alanı, bizi tüm canlılara zararlı olabilecek kimyasallarla temasa sokar.

Organik Bir Yaşam Tarzı Benimsemenin Nedenleri ve Başlamak İçin İpuçları

Yediğimiz yiyecekler, kullandığımız sağlık ve güzellik ürünleri, hatta giysiler bile kimyasal veya koruyucu maddeler içeriyor ya da bunlara maruz kalıyor. Bunlar sağlığımız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir, hastalığa veya hastalığın başlamasına neden olabilir. Bütün bunlar, çevremiz üzerindeki etkisi ile birleşir. Ayrıca hava, su ve topraktaki kimyasallara da maruz kalıyoruz. Araba egzozlarından, fabrikalardan ve ev atıklarından kaynaklanan toksinlerin yanı sıra, genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvan yaşamının tümü çevreyi etkiler.
Sürekli maruz kaldıkları kimyasalların büyüklüğünü fark ettiklerinde, birçok insan bunu en aza indirmenin bir yolunu arar. Bazı kaynaklar kontrolümüz dışında olsa da organik bir yaşam tarzı benimsemek, günlük olarak maruz kaldığımız toksin ve kimyasalların miktarını önemli ölçüde azaltabilir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Organik Yaşam Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar PySSyCaT Organik Yaşam 4 19 Ağustos 2022 16:39
Organik Tarım Nedir ? PySSyCaT Organik Yaşam 4 06 Mart 2022 19:27
Yaşam enerjimiz nereden geliyor? Zen Ruh Sağlığı 0 14 Kasım 2012 17:34
Yaşam Nereden Geliyor? Sır Merak Ettikleriniz 0 24 Şubat 2011 23:38
Organik Tarım Nedir YapraK Ödev ve Tezler 0 08 Mayıs 2009 05:39