IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 15:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antikorların Oluşumu




İmünoglobülinlerin sentezi, plazma hücreleri (plazmositler) içinde yapılır. Bu hücreler kemik iliği kaynaklı lenfositlerden gelişirler. Birincil lenfositler iki ayrı tipte hücre doğurur.

Kanda dolaşan antikorlara bağlı bağışıklığa yönelik tip, özel lenf dokusu alanlarında (barsak çeperinde olduğu sanılmaktadır) olgunlaşır. Bu lenfositlere B lenfositleri denir. Daha sonra, antikor sentezi yapma yeteneği olan plazma hücrelerine dönüşürler.

Plazma hücreleri, lenf düğümlerinde ve dalakta yerleşir ve ürettikleri- antikorları dolaşıma salarlar. Plazma hücresine antijenin girmesinden sonra, ortalama 6. güne doğru antikorlar belirmeye başlar. Bu, fazla şiddetli olmayan ve kısa süreli ilk tepkidir.

İg M’nin belirmesiyle başlar, bunu hemen İgG’nin belirmesi izler. Dolaşan antikor oranı 2. ya da 3. haftanın sonuna kadar yükselir, sonra yavaş yavaş düşer.

Antijen yeniden bedene girerse (birincisinden en erken 2 hafta sonra), antikor oranında erken ve şiddetli bir yükselme gözlenir. Bu, ikinci yanıttır; «geçmişle ilgili yanıt» diye de adlandırılır; çünkü bağışıklık belleğinin bulunmasına bağlıdır. Bu yeniden anımsamanın sonucu olan özgül antikor, aylar, hattâ yıllar boyu üretilebilir. Üretilen imünoglobülinler İg G tipindedir.

Antikorların oluşum mekanizması henüz tam olarak açıklığa kavuşturulamamıştır. Antijenleri taşıyan taneciklerin makrofajlar tarafından yutulduklarını daha önce görmüştük. Makrofajlar, antikor yapımında temel ara istasyonlarıdır. Makrofajların, antikor üreten hücrelere şifreli mesaj geçiren bir RNA (ribonükleik asit) verdikleri düşünülmektedir.

Sözkonusu hücreler, haberci RNA’nın etkisiyle özgül biçimde etki ederler. Bu bilginin anısını saklar ve bu anıyı «yavru-hücrelere» geçirirler. Lenfositlerin bağışıklık belleği ve bunun kalıtımsal aktarılışı oldukça uzun sürer ve ilk yanıttan (tepkiden) yıllarca sonra bile, antijenin organizmaya yeniden girişinde bağışıklık yanıtını uyandırabilir.


alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
antikor nedir, antikorlar nasıl oluşur, antikorların, antikorların yapısı, oluşumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IF - HELPERS oluşumu hk. Silencer Duyuru Arşivi 0 01 Nisan 2015 01:16
Antikorların çeşitleri PySSyCaT Biyoloji 0 17 Ekim 2014 11:55
Anlatımın Oluşumu Amelia Türkçe 0 27 Mart 2014 23:28
Düşüncenin oluşumu Sır Felsefe 0 19 Ağustos 2013 09:22
Sümbülün Oluşumu Zen Felsefe 1 16 Şubat 2012 18:17