![]() |
![]() |
22 Mart 2009 01:45 | |
YapraK | Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar Malzemeler: 5 adet enginar 2 adet patates(küp küp doğranmış) 2 adet havuç(küp küp doğranmış) 2 adet büyük kuru soğan 1 su bardağı ayıklanmış bezelye 1 limon suyu 1 kaşık un tuz 2 su bardağ su 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kesme şeker dereotu Hazırlanışı: Zeytinyağını kızdırıp soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince enginarları üstüne dizin ve her enginarın üzerine patates, havuç ve bezelyeyi paylaştırın. 2 bardak su, tuz ve 2 kesme şeker ekleyin. Kısık ateşte 2o dakika pişirdikten sonra bir çaybardağında 1 limon suyunu ve 1 kaşık unu karıştırıp sos yapın ve üstüne ekleyin. 15 dakika daha pişirip altını kapatın. Servis kabına alıp üzerine dereotu doğrayın. Afiyet olsun.. Alıntı. |