![]() |
28 Aralık 2023 21:19 | |
Sarya | LimonLu PiLav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: •2 su bardağı pirinç •3 su bardağı su •2 çorba kaşığı margarin •1 limon •2-3 dal maydanoz •1 çay kaşığı tuz •karabiber Tarif: Pirinci tuzlu suda ıslatın. Yıkayıp süzgece alın. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ve 1 tatlı kaşığı kabuğunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. |
29 Ağustos 2013 17:46 | |
oneofgirl | Limonlu Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: ► 1 paket yasmin pirinç ► 1 kahve fincanı zeytinyağı ► 2 yemek kaşığı hardal tohumu ► 1 yemek kaşığı köri ► 2 adet limon suyu ve kabuklarının rendesi ► 1 avuç dolusu taze kişniş yaprağı, doğranmış ► Tuz ► Karabiber ► 1 sürahi su Yapılışı: Derin bir tencerede 1 sürehi suyu kaynatın. Pirinci kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Süzün. Zeytinyağını tavada ısıtın. Hardal tohumlarını ekleyin. Tohumlar patlamaya başlayınca köri tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 1 dakika karşıtırarak pişirin. Haşladığınız pirinci bir kaseye boşaltın. Üzerine, pişirdiğiniz baharatları, limon suyunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. |