![]() |
![]() |
03 Mayıs 2014 10:53 | |
Elysian | Peynirli Yoğurt Turşusu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gram süzme yoğurt 500 gram sert beyaz peynir 5-6 adet arnavut biberi Taze otlar (kekik ve biberiye) Sızma zeytinyağı Peynirli Yoğurt Turşusu Yapılışı Önce, yoğurt ile rendelenmiş beyaz peyniri karıştırın. Elinizde ufak ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yoğurtlu topları taze otlara ve arnavut biberine bulayın. Kavanoza yerleştirin. Kavanozu dolduracak kadar sızma yağ ekleyip, serin, güneş almayan bir yerde, otların aromasını iyice alması için 3-4 gün ya da daha uzun süre bekletin. (sofra) |