![]() |
![]() |
02 Ağustos 2013 18:53 | |
oneofgirl | Parmak Tatlısı Tarifi Parmak Tatlısı ; İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır. Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler 125 gr margarin (oda sıcaklığın da) yarım çay bardağı şeker 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un İçi için 1 su bardağı kırılmış ceviz birazda tarçın Parmak Tatlısı Tarifi Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Parmak Tatlısı Tarifi Üzeri için 1 su bardağı irmik Parmak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı - İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır. - Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır. - Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır. - Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır. - Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir. - 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun. |