![]() |
02 Şubat 2013 18:08 | |
Zen | Şeftalili Gevrek 6 Kişilik Malzemeler: İçi için: 5 büyük boy olgun şeftali, iri doğranmış 1 limon, kabuğu alınmış, suyu sıkılmış 3 çorba kaşığı çok amaçlı un 1/4 bardak esmer şeker 2 çorba kaşığı şeker 1/2 çorba kaşığı vanilya özü 1/2 bardak sarı kuru üzüm Bir tutam tuz Sosu için: 1,25 bardak çok amaçlı un 1/2 bardak yulaf 1/2 bardak esmer şeker 1/2 bardak şeker 1,25 paket soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde 1/2 bardak ufalanmış badem Bir tutam tuz 1-2 çorba kaşığı soğuk su Özel malzeme: 6 adet turta kalıbı Yapılışı: Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. İçi için: Şeftalileri limon kabuğu ve limon suyuyla birlikte büyük bir kaseye koyun. Bunu kalıplara eşit olarak paylaştırın. Sosu için: Su hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. İyice karışana kadar çırpın. Suyu topaklı, ama kolay dağılan bir karışım olana kadar kaşık kaşık ekleyin. Kalıpların üzerine sostan koyun. Sosu bastırmayın, gevşek olarak koyun. Pürüzlü bir görüntüsü olsun. Kalıpları bir fırın tepsisine alın, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika içi ısınana, üstü kahverengileşip çıtır çıtır olana kadar pişirin. Not: Yanında vanilyalı dondurmayla sıcak servis edilmesi tavsiye edilir. |