⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Konu: Ekşili Cevizli Haşlama Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Şubat 2010 22:14
YapraK
Ekşili Cevizli Haşlama

Malzeme

- 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin
- 500 g kuzu kol
- 2 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 200 g beyaz lahana
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 8 su bardağı et suyu
- ½ kutu Sana Crème Bonjour fesleğenli?cevizli sandviç sürme
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- ½ adet limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- tuz ve karabiber


Hazırlanışı

1. Kuzu kolu parçalara kesin.
2. Pırasayı ayıklayıp kıyın.
3. Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı gibi doğrayın.
4. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Beyaz lahanayı ayıklayıp kıyın.
5. Sarımsakları iyice dövün. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
6. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış beyaz lahana ve pırasaları ilave edip sote etmeye devam edin.
7. Sebzeler kavrulduktan sonra içine doğranmış patates ve havuçları, bezelyeyi, yıkanmış bulguru, kıyılmış sarımsağı tuz?karabiberi ilave edip bir taşım kavurun.
8. Et suyunu ve kuzu kolları ilave edip etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
9. Yemek pişerken küçük bir kâseye terbiyesi için ½ kutu Sana Crème Bonjour fesleğenli?cevizli sandviç sürmeyi, yoğurdu, limon suyunu ve yumurta sarısını koyup çatal veya çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
10. Pişen yemeği ateşten indirmeden önce içine terbiyeyi karıştırarak bir taşım kaynatın.
11. Ekşili cevizli haşlamayı servis tabağına alıp taze maydanoz ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı