![]() |
![]() |
07 Ağustos 2023 22:50 | |||||
Beatrice | Cevap: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Niye ki | ||||
07 Ağustos 2023 18:17 | |||||
Sarya | Cevap: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek
Dene abi ozman afiyet olsun şimdiden | ||||
07 Ağustos 2023 18:16 | |||||
Dedecan61 | Cevap: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Vay canına böyle bir şey hayatımda İlk defa gördüm ama değişiklik her daim iyidir... | ||||
07 Ağustos 2023 04:51 | |||||
Sarya | Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 8 yaprak baklava hamuru 4 levrek balığı fileto 4 soğan 4 diş sarımsak 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 200 gr beyaz balık 200 ml krema Deniz tuzu Tane karabiber Süslemek için 1 tutam safran 1 çay bardağı krema 4~5 yaprak roka 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Nasıl Yapılır Levrek filetolarını temizleyip tavada alt üst ederek pişirin. Beyaz balık etini sarımsak, krema, deniz tuzu ve tane karabiberle birlikte robotta çekip balık macunu elde edin. Soğanları piyazlık doğrayıp 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavada sote edin. Baklava hamurunu 2 yaprak halinde tezgaha yayın, kat yerlerinden 3 eşit dikdörtgene ayırın. Dikdörtgenlerden birini (2 yaprak halinde) alın ve üzerine önce balık macunu sürüp levrek balığı filetosunu koyun. Filetonun üzerine soğan sotesini koyun; balık macunu sürüp 2 yaprak halindeki bir başka dikdörtgen baklava hamurunu üzerine koyarak pileli olarak katlayın. Gerekirse önceden kesmiş olduğunuz 3’ncü dikdörtgen şeklindeki baklava hamuru parçası ile ekleme yapın. Kenarlarındaki fazlalıkları kesip alta doğru kıvırın. Tüm balıklar için aynı işlemi tekrarlayın. Zeytinyağını fırçayla sürün ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Tavada krema ve safranı kaynatıp süzün. Roka yapraklarını zeytinyağıyla marine edin. Hazırladığınız safranlı kremadan baklava hamuruna sarılı balığın üzerinde gezdirin ve yanında roka yapraklarıyla servis yapın. lezzet.com.tr |