IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Konu: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Ağustos 2023 22:50
Beatrice
Cevap: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

Niye ki
07 Ağustos 2023 18:17
Sarya
Cevap: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Vay canına böyle bir şey hayatımda İlk defa gördüm ama değişiklik her daim iyidir...

Dene abi ozman afiyet olsun şimdiden
07 Ağustos 2023 18:16
Dedecan61
Cevap: Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

Vay canına böyle bir şey hayatımda İlk defa gördüm ama değişiklik her daim iyidir...
07 Ağustos 2023 04:51
Sarya
Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
8 yaprak baklava hamuru
4 levrek balığı fileto
4 soğan
4 diş sarımsak
8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
200 gr beyaz balık
200 ml krema
Deniz tuzu
Tane karabiber
Süslemek için

1 tutam safran
1 çay bardağı krema
4~5 yaprak roka
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek
Nasıl Yapılır
Levrek filetolarını temizleyip tavada alt üst ederek pişirin. Beyaz balık etini sarımsak, krema, deniz tuzu ve tane karabiberle birlikte robotta çekip balık macunu elde edin.
Soğanları piyazlık doğrayıp 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavada sote edin. Baklava hamurunu 2 yaprak halinde tezgaha yayın, kat yerlerinden 3 eşit dikdörtgene ayırın.
Dikdörtgenlerden birini (2 yaprak halinde) alın ve üzerine önce balık macunu sürüp levrek balığı filetosunu koyun.
Filetonun üzerine soğan sotesini koyun; balık macunu sürüp 2 yaprak halindeki bir başka dikdörtgen baklava hamurunu üzerine koyarak pileli olarak katlayın.
Gerekirse önceden kesmiş olduğunuz 3’ncü dikdörtgen şeklindeki baklava hamuru parçası ile ekleme yapın. Kenarlarındaki fazlalıkları kesip alta doğru kıvırın.
Tüm balıklar için aynı işlemi tekrarlayın. Zeytinyağını fırçayla sürün ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Tavada krema ve safranı kaynatıp süzün. Roka yapraklarını zeytinyağıyla marine edin.
Hazırladığınız safranlı kremadan baklava hamuruna sarılı balığın üzerinde gezdirin ve yanında roka yapraklarıyla servis yapın.


lezzet.com.tr

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı