![]() |
![]() |
03 Ocak 2020 03:17 | |
MeyRa | Köpüklü Jöle Köpüklü Jöle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 litre süt 2 çorba kaşığı margarin 5 çorba kaşığı un 1 su bardağı tozşeker Jöle için: 2 adet muz 1 paket muzlu jöle Köpük için: 2 adet yumurtanın akı 3 çorba kaşığı pudraşekeri YAPILIŞI Yağı bir tencerede eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü karıştırarak ilave edin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp şekeri ekleyin. 5 dakika mikserle çırpın. Kup bardaklarının yarısına kadar muhallebi doldurun. Muzları halka şeklinde dilimleyip, kremanın üzerine dizin. Jöleyi sıcak suda eritin. Daha sonra kullanılmak üzere 1 su bardağı jöleyi ayırın. Kuplara, muzların üzerini geçecek kadar jöle gezdirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip jöleyi dondurun. Bu arada yumurta aklarını mikserle 10 dakika kadar çırparak, kar haline getirin. Pudraşekerini ilave edip mikserleyin. Ayırdığınız 1 su bardağı jöleyi karışıma ekleyin. Donmuş jölenin üzerine pay edip servis yapın. |