![]() |
![]() |
09 Mayıs 2014 12:43 | |
Elysian | Püreli Biftek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 parça biftek 15-20 adet brüksellahanası 1 adet domates tuz kekik Püresi için: 3 adet patates 1 su bardağı sıcak süt 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Püreli Biftek Yapılışı PATATESLERİ haşlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı suyla brüksellahanaları 5-6 dakika haşlayın. 1 Bu arada, yağsız tavada bifteğin iki yüzünü de 4 dakika pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. 2 Haşlanan ve kabukları soyulmuş patatesi bir çatal yardımıyla parçalayın. Üzerine sıcak sütü gezdirin. 3 Ardından tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, püreyi çatalla karıştırarak ezin. 4 Servis tabağına öncelikle bifteği yerleştirin. Üzerine püreyi, kalp şekli vererek yerleştirin. Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve tabağın kenarlarına dizin. Kalp pürenin kenarlarını, uzun ince kestiğiniz domates kabuklarıyla çevreleyin. Tabakta kalan boşluklara haşlanmış brüksellahanaları serpiştirin. Servis yapın. (Sofra) |