![]() |
![]() |
05 Ekim 2012 19:32 | |
IUC | Cevap: Fırında Defneli Çipura mevzuya bak buğlama çupra Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yanına roka salatası ve rakı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
12 Ağustos 2012 21:59 | |
Grace | Cevap: Fırında Defneli Çipura @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bi ara bu konuya bak :p |
12 Ağustos 2012 20:48 | |
Sevda | Fırında Defneli Çipura Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fırında Defneli Çipura Malzemeler: - 2 Adet Çipura - 2 Adet Defne Yaprağı - 3 Kaşık Tuz - Kararında Karabiber Hazırlanışı: Fırını 240 C derecede ısıtalım. Çipuraları kâğıt havlu ile kurulayıp yan yüzlerine bıçakla birer kesik atalım. Her balık için büyüklüğünün iki katı ölçüde alüminyum folyo yaprağı keselim. Balıkların her iki yanına ve içine tuz serpelim. İçlerine defne yapraklarını yerleştirelim. Balıkları folyonun ortasına yerleştirip su sızdırmayacak şekilde önce uzun daha sonra kısa kenarları olmak üzere içeri doğru katlayıp elimizle bastıralım. Katladığımız yüzü üste gelecek şekilde fırın tepsisine koyup 30-40 dk pişirelim. Balıkları, tabağa yerleştirdikten sonra açıp, folyonun görünen kısımlarını makasla kesip yeşil salata ile birlikte servis yapalım Alıntı |