IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Konu: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Kasım 2011 12:33
Luthien
Cevap: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli)

Bende istiyorum.
06 Kasım 2011 12:31
Sevda
Cevap: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli)

Ezqi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Canımı çektirdin Sevdoş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Biliyordum, Aynen!..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) meleğimsin..
06 Kasım 2011 12:26
Ezgi
Cevap: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli)

Canımı çektirdin Sevdoş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
06 Kasım 2011 12:25
Sevda
Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sac Kavurması.
Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.

Malzemeleri:

4-5 Sivri biber 1000 Gram kuşbaşı et ( koyun veya kuzu eti )

3 Çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
2 Orta boy soğan
tuz, karabiber, kekik
3 Orta boy domates

Saç kavurması tarifi:

Etin terbiyesi için: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım.
Soğan suyunu bir kaba alıp içine sıvı yağı, defne yapraklarını ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim.

Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim.
Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım.
Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım.

Doğranmış sivri biberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım.
Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım.

Afiyet olsun..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: Alıntılar

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı