![]() |
![]() |
06 Kasım 2011 12:33 | |||||
Luthien | Cevap: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli) Bende istiyorum. | ||||
06 Kasım 2011 12:31 | |||||
Sevda | Cevap: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli)
Biliyordum, Aynen!.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) meleğimsin.. | ||||
06 Kasım 2011 12:26 | |||||
Ezgi | Cevap: Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli) Canımı çektirdin Sevdoş Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
06 Kasım 2011 12:25 | |||||
Sevda | Sac Kavurması - Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri.(Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sac Kavurması. Kurban Bayramı ve Piktik Yemekleri. Malzemeleri: 4-5 Sivri biber 1000 Gram kuşbaşı et ( koyun veya kuzu eti ) 3 Çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 2 Orta boy soğan tuz, karabiber, kekik 3 Orta boy domates Saç kavurması tarifi: Etin terbiyesi için: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım. Soğan suyunu bir kaba alıp içine sıvı yağı, defne yapraklarını ve kekiği ekleyerek karıştıralım. İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim. Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim. Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım. Doğranmış sivri biberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım. Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım. Afiyet olsun.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kaynak: Alıntılar |