![]() |
![]() |
25 Ekim 2010 13:41 | |
Sır | Kıygaşa (eskişehir) Mayalı hamur hazırlanır. İçine çörek otu atılır. Şöyün karan denen dökme demirden yapılmış yarım küre biçimindeki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anlarda bol yağ içine mayalı hamur, elde su ile açılarak bırakılır. Kızartılır. O gün kıygaşa, etli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemeği ve un helvası eve gelenlere sunulur. Kıygaşa içine kıymalı iç konularak da yapılır. Not: Arife ve kandil günlerinde kıygaşa pişirilerek dağıtılır. Kıygaşa, evin çocuklarınca kapaklı bakır sahanlara konularak dağıtılır. Komşular, dağıtım yapan çocuğa çerez ya da harçlık verirler. Böylece çocuklar sevinir, komşuluk ilişkileri pekişir. |