IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Ocak 2023, 19:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japonların Ölümcül Lezzeti Fugu Nedir?




Fugu’nun yemeğini hazırlama ise tam bir işkence gibi olabilir. Bir balığın yemeğe hazırlanması neredeyse saatleri bulabilir. Bu konuda uzun süre çalışmış olan ve fugu hazırlama konusunda en iyi aşçıların bile hazırlık sürecinin 15-20 dakika arasında olduğu bilinmelidir. Bunun en büyük nedeni ise bünyesinde barındırdığı zehrin çok etkili olmasıdır. Fugu hazırlanması sırasında çok ince olan zehirli damarlarının ve derisinin dikkatli bir şekilde alınması gerekir.

Bununla birlikte zehrin yüksek miktarda bulunduğu karaciğer ve yumurtalıklar başta olmak üzere diğer iç organlarının da çok dikkatli bir şekilde alınması oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki bu zehrin ete buluşması bile insanı zehirleyebilir.

Fugu, çok zehirli bir balık türü olduğundan dolayı servis yapan restoranlar ülkelerde ki ilgili yasalar tarafından sık sık denetime tabi tutulmaktadır. Bu konuda alınan en önemli tedbirlerin başında ise fugu hazırlığı yapan şeflerin denetimi yer almaktadır.

Özellikle sadece üç veya daha fazla yıl süren titiz bir eğitimin ardından başarılı olan şeflerin bu hizmeti vermesine izin verilmektedir. Ayrıca fugu balığını satmak ve satın almak için özel lisansa sahip olmanız gerekmektedir. Fugu balığı ayrıca çiftliklerde zehirsiz olarak da yetişebilmekte ve popülaritesi artmaktadır.

Fugu temizlendikten ve zehri alındıktan sonra genellikle “saşimi” ve “chirinabe” olarak servis edilir. Büyük bir çoğunluk bu türün en lezzetli yerinin hayvanın karaciğeri olduğunu ifade etmektedir. Bu aynı zamanda Fugu’nın en zehirli yeridir ve 1984 yılında restoranlara bu yerin satılması yasaklandı.Artan ölüm oranları
Fugu, oldukça tehlikeli olmasına rağmen çok fazla rağbet gören bir türdür. Bundan dolayı birçok ölüm vakıasını yaşanması ise kaçınılmaz olmaktadır. Sadece 50 yıl kadar önce yılda neredeyse 100 kişi Fuga zehirlenmesinden hayatını kaybediyordu. Öyle ki son dönemde alınan yasal tedbirler sayesinde bu oran yılda 3’e kadar düşürülebildi.

Ayrıca fuga hazırlayabilmeleri için restoranlara birçok özel koşul sunuldu. Hayatını kaybedenlerin tamamına yakını lisansı olmayan şefler tarafından hazırlanan fugalardan kaynaklanmaktadır. Lisanslı şeflerin hazırladığı yemeklerden hayatını kaybeden herhangi birisinin kaydı bulunmamaktadır.

Türkiye’deki Yayılışı
Kızıldeniz’den Akdeniz’e göç edebilmek için Süveyş Kanalı yolunu kullanmışlardır. Akdeniz’e geldikten sonra özellikle Türkiye ve İsrailli balıkçılar tarafından çok defa yakalanmıştır. Ülkemizde özellikle Marmaris ve Gökova bölgesinde bolca yakalanmaktadır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Japonların Atasözleri PySSyCaT Yabancı Diller 1 28 Ekim 2014 10:55
Fugu - Ölümcül Lezzet Sim Hayvanlar Alemi 0 15 Temmuz 2013 21:23
Rus RuLeti Nedir?(Altıpatlarla Oynanan Ölümcül Bir Şans Oyunu) Sevda Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2010 19:59
Japonların son marifeti! Slipknot Oyun Dünyasından Son Haberler 0 02 Eylül 2010 16:31
İnsanın Dünyadaki Hakiki Lezzeti ve Saadeti Nedir? Lemalar IF Ekstra 0 26 Mart 2006 11:58