15 Aralık 2011, 18:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Edirne Ne Yenir - Ne Yapılır NE YENİR Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir.Edirne'yi ziyaret edenler Edirne'nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar. Edirne'den Yemek Tarifleri Ciğer Tava Malzemeler : Dana ciğeri, buğday unu, yağ,tuz, kurutulmuş kırmızı biber. Hazırlanışı : Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır.Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur.Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir. Ciğer Sarması Malzemeler : 1 takım kuzu ciğeri 2 bardak pirinç 6 adet taze soğan 1 adet kuru soğan 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı karabiber 1 kaşık salça 3 bardak su yeterince tuz yağ Hazırlanışı : Ciğerler bir tencerede kavrulur. Sonra soğan ve salça ilave edilip birlikte kavrulur. Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir. Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir. Elbasan tava Malzemeler : 3 çorba kaşığı margarin 750 gr. kemiksiz kuzu eti 2 orta boy soğan 6 su bardağı su, tuz 6 su bardağı süzme yoğurt 1/2 su bardağı un 3 yumurta sarısı Hazırlanışı: Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. NE ALINIR? Edirne’de Tarihi Alipaşa kapalı çarşısının otantik ortamında alış-veriş yapabilirsiniz. Özellikle Edirne ‘ye özgü ürünlerin satıldığı Selimiye arastasında Edirne’nin meşhur Deva-i Misk tatlısını , peynir şekerini , misk sabununu; Arasta çarşısındaki sahaflardan ise her türlü kitap ihtiyacınızı ve Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar caddesinde Edirne’ye özgü bir ürün olan badem ezmesini ve El Sanatları Mağazasından Edirne’ye özgü el sanatları ürünlerinden satın alabilirsiniz. YAPMADAN DÖNME Edirne Müzesi,Türk İslam Eserleri Müzesi,Sağlık Müzesi,Balkan Savaşı Müzesi ve Karaağaç’ı görmeden, Selimiye Camii,Eski Camii,Üç Şerefeli Camii,Ali Paşa Kapalı Çarşısı ve II.Bayezit Külliyesini gezmeden, Meriç kenarında yemek yemeden ve Edirne’nin meşhur ciğer tavasını tatmadan, Badem ezmesi,deva-i misk şekeri,mis sabunu ve beyaz peynir almadan, Her yıl Haziran ayı son haftasında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinliklerinde Edirne’de bulunmadan... Dönmeyin. | |
|
Etiketler |
edirne, yenir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kar Yenir Mi? | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 02 Nisan 2021 09:49 |
BURDUR - Ne Yenir? | PySSyCaT | Akdeniz Bölgesi | 0 | 15 Kasım 2014 09:38 |
Edirne Hadrianapolis (Edirne) Antik Kenti | AftieL | Marmara Bölgesi | 0 | 29 Ağustos 2014 15:36 |
Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır | AnqeL | Et Yemekleri | 0 | 13 Mayıs 2012 23:41 |
Kilisde Ne Yenir ? | Ecrin | Akdeniz Bölgesi | 0 | 04 Ocak 2012 21:35 |