IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2011, 10:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Istanbul - Sultanbeyli




Sultanbeyli

Sultanbeyli’nin tarihi 6. yüzyılın başlarına kadar uzanmaktadır. Uzun yıllar Roma ve Bizans İmparatorluğu yönetiminde kalmıştır. Sultanbeyli 1328 yılında Orhan Gazi’nin emriyle Abdurrahman Gazi ve Konur Alp Komutasındaki Osmanlı Ordusu tarafından feth edilmiştir. Fetihten sonra Abdurrahman Gazi Aydos Kalesi Tekfurunun kızı ile evlenmiştir. Bu evlilik gerek Türklerin gerekse Rumların hafızalarından uzun zaman silinmeyen izler bırakmıştır. Bu hatıranın izlerini taşıyan Aydos Kalesinin kalıntıları hala mevcuttur. Sultanbeyli hakkında Tevarihi Ali Osman, Kitab’ı Cihannüma gibi ünlü eserlerde de bilgiler bulunmaktadır. Sultanbeyli deki arazilerin esas maliki Osmanlı Devletinin ilk Denizcilik Bakanı olan Hasan Hüsnü Paşadır. II. ABDÜLHAMİD, kendisine yaptığı hizmetlere karşılık olarak Hasan Hüsnü Paşaya Sultan Beyliği Çiftliğini ulufe olarak vermiştir. Bu tarihi gerçek Hasan Paşanın 1910 yılında yaptırmış olduğu Osmanlıca haritada ortaya çıkmaktadır. Hasan Hüsnü Paşa 1922 yılında vefat edince oğlu tarafından maliki olduğu bu arazilerin tapuları isimli Yahudi'nin eline geçmiş, Frans Flipson'nun varisleri tarafından da bu gün ki hissedarlara satılmıştır. Ayrıca 1945 yılında Bulgaristan dan gelen göçmenler yerleştirilmiş ve bunlara tapu verilmeyip, zilyet verilmiştir. 1945 yılında Sultanbeyli deki arazilerin 7500 dönümlük bölümü kamulaştırılarak bu göçmen vatandaşlarımıza dağıtılmıştır.
1957 yılında orman işletmesi 18000 dönüm araziyi orman sınırları dışına çıkarmıştır. Bu arazilerin 14000 dönümü şu anda sultanbeyli sınırları içerisindedir.Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında Sultanbeyli’deki arazilerin sahibi Hasan Hüsnü Paşa 1922 yılında vefat edince bu toprakların tapuları Franz Flipson adlı Yahudinin eline geçmiş, bu kişinin varisleri tarafından da bugünkü hissedarlara satılmıştır. Bu bölgeye 1947 yılında Bulgaristan’dan gelen göçmenler yerleştirilmiştir. 1957 yılında köy, 1989 yılında belde, 03.06.1992 tarih ve 3806 sayılı kanunla ilçe olmuştur. İstanbul’un Anadolu yakasında yer alır.

Yüz ölçümü:
35 km2 dir. İstanbul’un en yüksek dağı olan 537 rakımlı Aydos Dağı ile Teferrüç Dağı arasındaki alanı doldurmakta olup, Tem Karayolu İlçenin ortasından geçmektedir. İlçe kuzeyde, güneyde ve batıda Kartal İlçesi’ne bağlı Paşaköy - Samandıra ile doğuda Pendik İlçesine bağlı Kurtköy ile çevrili olup 15 mahallesi vardır. Denizden yüksekliği 130 metredir

Nüfus Durumu: 1985 yılında 3600 nüfuslu bir köy iken, 1990 yılı genel nüfus sayımına göre İlçe nüfusu 82.289 olan nüfusu, yeni yerleşim bölgesi olduğundan hızlı bir göç ve nüfus artışı nedeniyle 1997 yılı genel nüfus sayımına göre 144.869 olarak.2000 yılı Genel Nüfus sayımına göre 175.771 olarak tespit edilmiştir.
İdari Durumu: İlçeye bağlı bir Belediye mevcut olup, Köy bulunmamaktadır. Belediye hudutları içerisinde 15 mahalle vardır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
istanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir istanbul apartmanından kesitler sunan sergi: Istanbul State of Mind CyBeR Kültür ve Sanat 1 15 Ekim 2021 15:25
Satıldı: istanbul sohbet, istanbul chat, 2/3 sayfadaki site 1 tlden satışta! almayacak kişiler teklif vurmasın. Erkan Site Satış 12 23 Mayıs 2020 23:29
istanbul gezi turları, istanbul ilçeleri , gezilecek yerler hayvanbilgisi Web Site Tanıtımı 0 22 Aralık 2019 16:50
Flaş!.. Istanbul'da ana beatriz rüzgari esti! Victoria’s secret’in melegi istanbul .. PauL Haber Arşivi 0 11 Şubat 2012 14:37