29 Aralık 2022, 19:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şah Pilavı Şah Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı kuru erik 2 yemek kaşığı kuru üzüm 2 yemek kaşığı kuru kayısı 10 adet kestane 2 adet kuru soğan (Yarım ay doğranmış) 300 g kuzu eti (Kuşbaşı) 3 bardak basmati pirinci 200 g sade yağ 1 g safran 3-4 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal 10 adet ince lavaş Yapılışı Kuzu etini pişene kadar su koyduğunuz bir tencerede yaklaşık 2-3 saat süreyle haşlayın. Bütün kuruyemişleri, soğanı ve haşlanmış eti karamelize olana kadar tavada soteleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyin ve beklemeye bırakın. Kaynar tuzlu suda basmati pirincinin dişe gelecek şekilde ön haşlamasını yapın ve süzün. Safranı bir bardağa alarak üzerine yarım bardak kaynar su ilave edin ve üzerini kapatarak demlenmeye bırakın. Pirinci bir tencereye alın ve safran ile 4 yemek kaşığı sade yağ ilave ederek karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın. Derin ve döküm bir tencereye sade yağla yağladığınız lavaşları uçları dışarı sarkacak şekilde dizin. Sonrasında safranlı pirincin bir kısmını, ortasına sotelenmiş eti, diğer malzemeleri ve tekrar pirinci ekleyerek lavaşlarla üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında lavaşların dışı kızarana kadar, yaklaşık 1 saat kapağı kapalı olarak pişirin. Pilav piştikten sonra tencereyi tabağa ters çevirin ve ortadan dilimleyerek servis edin. Alıntı | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Fas Pilavı | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Nisan 2014 09:56 |
Çin Pilavı | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 16:59 |
Yaz Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:43 |
Çin Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:51 |