11 Aralık 2022, 04:47 | #1 | |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pilavın Lapa Olmasını Önlemenin Yolları Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pilav; neredeyse her yemeğe çok yakışan, sofralarımızın vazgeçilmezi bir seçenektir. Hele bir de mis gibi tereyağı, arpa ya da tel şehriyeyle buluşup tane tane dökülürse âdeta karşı konulamaz olur. Öyle ya eski zamanlardaki kayınvalideler bile gelinlerini seçerken pilavı nasıl yaptığına bakarmış; anlayacağınız bu konu işte öylesine mühim! O halde öğrenmek lazım; tane tane dökülen pilav yapılır, ayar kaçırılır da lapalaşmaya başlarsa o pilav nasıl kurtarılır? Yazımızın devamında pilavı lapa olmaktan kurtaracak yolları sizin için derledik. Lapa olmayan bir pilav yapabilmek için buyurun detaylara… 1. Ölçüyü Ayarlayın Pilav yaparken göz kararınızı kullanmak yerine belirli ölçülere uymaya dikkat edin, aksi takdirde pilavın lapa olması neredeyse kaçınılmaz olur. Kullanılan ölçüler, pirincin türüne göre değişiklik gösterse de genellikle 1 bardak pirince 1,5 ya da 2 bardak su ekleyebilirsiniz. 2. Suda Fazla Bekletmeyin Nefis bir pilav için pişirmeden önce pirinci bir süre ılık tuzlu su içerisinde bekletmeniz gerekir. Bu yöntem, pirinçlerin kırılmamasını ve pilavın daha kolay pişmesini sağlar; ancak pirinçleri suda bekletme süresi fazla kaçtığında tehlike kapıdadır. Dolayısıyla pirinçleri suda unutmamaya dikkat edin ve bekletme sürecini kısa tutun, böylece pilavın lapa olmasını önleyin. 3. Sürekli Karıştırmayın Pilav yaparken sık düşülen hatalardan biri de pişirme sırasında tencere kapağını sürekli açmak ve pilavı karıştırmaktır. Bu hareket, pirinçlerin içindeki nişastayı ortaya çıkararak pilavın lapalaşmasına neden olur. Bunun yerine karıştırma işlemini pilav tamamen piştikten sonraya bırakın ve pilavın lapalaşmasını engelleyin. 4. Kâğıt Havlu Kullanın Pişirme aşamasında pilavın lapa olacağından şüphelendiyseniz şanslısınız, hemen müdahale edebilirsiniz. Pişirme sırasında pilavın üzerine kâğıt havlu koyup tencere kapağını öyle kapatın. Ocağı yüksek ateşe ayarlayın ve suyunu iyice çekene kadar tencere kapağını asla açmayın. Pişirme işlemi bitince kapağı hiç açmadan tencereyi oda sıcaklığında dinlendirin. Bu sayede pilavı lapalıktan kurtarabilir, afiyetle tüketebilirsiniz. 5. Doğru Tencere Seçin Bazen de maharetin ellerinizde değil de tencerenizde olduğunu biliyor muydunuz? Eğer ki pilav pişireceğiniz tencere ince bir tabana sahipse pilavın dibini tutma ve lapa olma riski artar. Kalın tabanlı tencere ya da seramik pilav tavası tercih ederek lapalaşmayı başarıyla engelleyebilir, tane tane dökülen bir pilav pişirebilirsiniz. Ne yapsanız da lapa bir pilavı kurtaramadınız mı? O halde onu bambaşka bir tarife çevirerek çöpe atmaktan kurtarabilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevaplar… ● Lapa olan pilavınızdan bol naneli, bol yoğurtlu mis gibi kokan bir yayla çorbası hazırlayabilirsiniz. ● Lapa olan pilavınızdan tatlı krizlerini dindirecek nefis bir sütlaç hazırlayabilirsiniz.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erkeklerde Saç Dökülmesini Önlemenin Yolları | YaRen | Ah Erkekler | 0 | 19 Temmuz 2019 13:13 |
Yangın tehlikesini önlemenin yolları | Lcia | İlk Yardım | 0 | 18 Ocak 2015 14:44 |
Saç beyazlamasını önlemenin yolları | Lcia | Saç Modelleri ve Bakımı | 0 | 27 Kasım 2014 21:55 |
Atıştırmayı Önlemenin Yolları | Heidi | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 3 | 14 Mart 2013 15:09 |
Susuzluğu Önlemenin Yolları XD | JosephiNe | Komedi ve Mizah | 0 | 19 Aralık 2010 23:22 |