02 Aralık 2022, 15:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İstanbul Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İstanbul Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 150 gr bezelye 3 su bardağı tavuk suyu veya su 30 gr tereyağı Yarım tavuk göğsü 1 tutam safran 25 gr antep fıstığı 25 gr badem 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz Yapılışı Safranı, bir kahve fincanı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzerek posasını atın. Pirinçleri ılık, tuzlu ve 1 çorba kaşığı limon ilave edilmiş suda yarım saat bekletin. Tavuk göğsünü bir tencerede üzerini aşacak kadar sıcak su, kalan limon suyu ve tuz ekleyerek haşlayın. Fıstık ve bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun. Bezelyeleri haşlayın. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Bademleri ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Delikli kepçeyle çıkarıp bekletin. Aynı tencereye pirinçleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak tavuk suyu, safranlı su ve 1 tutam tuz serpiştirin. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp antep fıstığı, bezelye, didiklenmiş tavuk eti, kiraz domates, dereotu ve bademleri ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın. Alıntı | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Tas Pilavı | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:45 |
İstanbul Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:31 |
Çin Pilavı | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 16:59 |
İstanbul Pilavı | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 13 Mayıs 2012 22:58 |