18 Haziran 2021, 10:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlicanli Şehriye Pilavi Malzemeler 3 su bardağı şehriye 3 çorba kaşığı tereyağ ı4 çorba kaşığı badem 2 adet orta boy patlıcan 300 gr kuşbaşı et 2 çorba kaşığı sıvı yağ 8-10 dal maydanoz Yeterince sıcak su Tuz, pul biber Kızartmak için sıvı yağ Tarif Sıvıyağı bir tencereye alın. Etleri sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar pişirip kenara alın. Bademlerin kabuklarını çıkarmak için sıcak suda bekletin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurun sonra bunu da bir tabağa alın. Tereyağını eritip şehriyeleri kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilâve edip orta ateşte pişmeye bırakın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp acısını gidermek için tuzlu suda bekletin. Kurulayıp sıvı yağda kızartın. Şehriyeler suyunu çekince altını kapatıp tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatın. 5 dakika dinlendirip üzerine eti, patlıcanları ve bademleri ilâve edin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
patlicanli şehriye pilavi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şah pilavi (Azerbaycan mutfagi) | Ulker | Dünya Mutfakları | 11 | 15 Kasım 2019 08:53 |
UZAKDOĞU PILAVI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:22 |
Haşhaşli Bulgur Pilavi (afyonkarahisar) | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:26 |
Tavuklu Patlicanli Marita | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 03:01 |
Mevlana (Tekke) Pilavi | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:57 |