18 Haziran 2021, 10:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Paşa Pilavı Yapılışı Paşa Pilavı için gerekli olan malzemeler 1 kilo yağsız kuşbaşı dana eti et, dana 100 gram tereyağı 1 tane rendelenmiş havuç 1 tatlı kaşığı kimyon 1 kilo konserve bezelye 4 su bardağı pirinç 5 su bardağı su 2 tane soğan Paşa Pilavı nasıl yapılır? Pirinç sıcak su ile haşlanır. Soğan, yağ ve tuz kavrulup yıkanan kuşbaşı etler eklenerek yarım saat kadar pişirilir. Hazırlanan malzeme geniş bir tencereye dökülüp üzerine bezelyeler ilave edilir. Bezelye üzerine havuç rendesi ve kimyon serpilerek üzerine haşlanmış pirinç dökülür ve 5 su bardağı sıcak su koyulup kalan yağ dökülerek kısım ateşte 20 dakika pişirilip suyu çektirilir. Pişen pilav dinlendirildikten sonra ters çevrilerek boşaltılır ve servis edilir | |
|
Etiketler |
paşa pilavı yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bezelyeli Buğday Pilavı Yapılışı | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Mayıs 2021 17:19 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Ali Paşa Pilavı | oneofgirl | Makarnalar Pilavlar | 0 | 29 Ağustos 2013 17:45 |
Alişan paşa paşa askere gidiyor | Feronia | Haber Arşivi | 4 | 24 Şubat 2010 13:37 |