26 Mayıs 2021, 17:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezelyeli Buğday Pilavı Yapılışı Malzemeler 1 adet soğan Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı dondurulmuş bezelye 2 su bardağı aşurelik buğday Yeteri kadar su 1 adet limonun suyu Bir tutam toz tatlandırıcı Yarım demet dereotu Birer tutam tuz ve karabiber YEMEKLİK doğranmış soğanı kızgın zeytinyağında kavurun. Bezelye ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Geceden ıslatılmış buğday ilave edip, buğday beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Tatlandırıcı ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte buğday suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ilave edin. 15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın | |
|
Etiketler |
bezelyeli buğday pilavı yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Buğday Çiminin Faydaları, Buğday Çiminin Yararları | Violent | Sağlık Köşesi | 0 | 02 Mart 2014 19:41 |
Buğday - Buğday Tarımı - Buğday Nedir | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:53 |
Bezelyeli yaz pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:34 |
Bezelyeli Kiş | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |