26 Mayıs 2021, 17:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Firikli meyhane pilavı Tarifi Malzemeler 750 gr küçük kuşbaşı et 3 büyük kuru soğan 6 tane taze kırmızı biber 2 kaşık biber salçasi 1 dolu kaşık domates salçası 2 su bardağı firik 1 su bardağı bulgur Tuz-karabiber 1 kase pişmiş nohut 1 çay bardağı zeytinyağı 2 dolu kaşık tereyağ-sadeyağ Firikli meyhane pilavı Yapılışı 750 gr küçük kuşbaşı et, bir çay bardağı zeytin yağında tuz ve karabiber eklenerek kavrulur. Bir yanda soğanlar ve kırmızı biberler doğranır ete eklenir. Birazda beraber kavrulur. Sonra biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Suyunu koyup kaynamaya bırakılır.. Yarım saat pişer. sonra 2 bardak firik, 1 bardak bulgur ve 1 kase pişmiş nohut eklenir. Suyunu çekene kadar beklenir, üzerine yağ tavlanır. | |
|
Etiketler |
firikli meyhane pilavı tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karnabahar Pilavı Tarifi | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 2 | 24 Ocak 2020 08:48 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Buhara pilavı tarifi | NerqiS | Makarnalar Pilavlar | 1 | 25 Ekim 2018 23:37 |
Çin Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:20 |
Etli Meyhane Pilavı Tarifi | Sue | Et Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2012 15:01 |