26 Mayıs 2021, 17:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karanfilli Pilav Tarifi Malzemeler İç malzeme için: 20 adet karanfil 3 su bardağı baldo veya basmati pirinç Yeteri kadar su 1 su bardağı tatlı badem 1 adet küçük boy soğan 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet havuç 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı sultani üzüm Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tozşeker 4 su bardağı et suyu Yarım demet dereotu Tuz, karabiber Hamuru için: 2 su bardağı un Yarım Türk kahvesi fincanı sıvıyağ Yarım Türk kahvesi fincanı yoğurt 1 adet yumurta Yarım tatlı kaşığı tozşeker Bir tutam tuz Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Karanfilli Pilav Yapılışı KARANFİLLİ pilavın içi için pirinci ılık tuzlu suda yarım saat bekletin ve süzün. Bademi kaynar suda 20 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Tereyağını tencereye alıp, kızdırın. Üzerine pirinç ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Pirincin rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Badem ve zar şeklinde doğranmış havucu sıvıyağda 1-2 dakika soteleyip, pilava katın. Yıkanmış sultani üzüm, yenibahar, tarçın, tozşeker, tuz, karabiber ve karanfili ekleyin. Kaynamış et suyunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana dek harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edin ve tencerenin ağzı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Hamuru için derin bir kapta un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tozşeker ve tuzu yoğurun. Hamuru 3 mm kalınlığında açın ve kelepçeli kalıbın taban kısmı büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamuru kalıbın dibine yerleştirin ve pilavı boşaltın. Kalan hamuru tekrar açın ve pilavın her tarafını örtecek şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve kalıptan çıkarıp, ters çevirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, tekrar aynı ısıda üzeri iyice kızarana kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
karanfilli pilav tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sebzeli Pilav Tarifi | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:26 |
Hint Mutfağı: Karanfilli Havuç Helvası (Gajar Halwa) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:10 |
Zerdeçallı Pilav Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:23 |
Mantarlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
İç Pilav Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |