![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli firik pilavı tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı firik 500 gram kuşbaşı et 1 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 6 su bardağı su Karabiber Tuz Hazırlanışı Eti tencereye alıp sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekince yağı ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin. Daha sonra firik ve bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın. Suyunu da ilave edip pişmeye bırakın. Pilavınız suyunu çekince altını kapatıp içine tereyağını ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 30 dakika demlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.... alıntı | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
etli, firik, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baharatlı Firik Pilavı Ve Kuzu Üçlemesi Nasıl Yapılır? | Tanem | Et Yemekleri | 0 | 10 Kasım 2018 16:34 |
Antep Mutfagı:Firik Pilavı | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 5 | 13 Eylül 2013 14:38 |
Etli Meyhane Pilavı Tarifi | Sue | Et Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2012 15:01 |
Güveçte Kaz Etli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 11 Ocak 2010 19:21 |
Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:30 |