24 Nisan 2019, 17:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mor Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mor Pilav Malzemeleri 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 orta boy mor havuç 4 diş sarımsak 1 + ¾ su bardağı pirinç Tuz Karabiber Kuru nane 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyu 3-4 dal frenk soğan – üzeri için Hazırlanışı Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavaya koyun. Mor havuçları halka şeklinde doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin. Önce havuçları sonra da sarımsakları tavada kavurun. Suyu ve tavuk suyunu ilave edin, bir taşım kaynattıktan sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve nar ekşisi de ekleyerek önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler pişene dek pişirin. Pişen pilavınızı dinlenmeye bırakın ve ardından ince doğradığınız frenk soğanları ile süsleyerek servis edin.
__________________ Eski bir kadınım ben, Siyah-Beyaz fotoğrafları, 45'lik plakları özlüyorum... Yine bir gül nihal alıyor gönlümü eteklerim uçuşarak vals yapıyorum.. Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum Yelpaze ile serinlemek, Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum. Yüzüne bakmaya utandığım, elimi tutmaya kıyamayan, Aşklar hayal ediyorum... Eski bir kadınım ben, İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı, Ölmek istemiyorum... | |
|
Etiketler |
mor, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İç Pilav | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:41 |
Iç pilav II | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:40 |
Bohçada Pilav | N999 | Makarnalar Pilavlar | 0 | 07 Nisan 2012 02:58 |