IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2015, 04:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurtalı Pilav Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 5 adet taze fasulye
  • 100 gr bezelye
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 10-12 adet taze soğan
  • 5 çorba kaşığı organik soya
  • 4-5 adet ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

1 su bardağı yasemin pirinci ılık su ile nişastasından ayırmak için yıkayın ve tencereye koyun. Üzerine 1,5 bardak kaynar su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin. En küçük ocağın en kısık ateşinde pirinci kaynamaya bırakın ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açmamaya özen gösterin. Haşlanan pirinçlerinizi süzüp soğuk suyun altında hemen soğutun.


Bir soyacak ile 1 adet havucu uzun uzun doğrayın. Havucun ortasındaki beyaz kısmını kullanmayın. Soyduğunuz kısımları kabaca ufaltın. 10-12 adet taze soğanın 6-7 tanesininde yeşil taraflarını kalınca doğrayın. Geri kalanının tamamını ince ince kesin. 5 adet taze fasulyeyi de verev şekilde kesin.


Ocağa genişçe bir tava koyun. Tavanın iyice ısınması için altını yakın ve 6 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kızan zeytinyağına önce soğanları koyup, biraz ölene kadar kavurun. Ardından doğradığınız bütün sebzeleri, 100 gr bezelyeyi ekleyip, çok fazla öldürmeden, fasulyenin yeşili parlayana kadar kavurun. Yeşillikleri tavanın kenarına alıp pilavı tavaya ekleyin ve çıtırdaması için biraz kavurun. Sonra sebzelerle birlikte kavurmaya devam edin. Bir kabın içine 2 tane yumurta kırın ve iyice çırpın. Tavanın ortasında bir delik açıp yumurtayı dökün. Karıştıra karıştıra yumurtayı hafif sulu bir kıvamda pişirin ve ardından karıştırarak pilava yedirin. Uzunlamasına doğradığınız 2 diş sarımsağı ve 5 çorba kaşığı soya sosunu da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Son dokunuş olarak kabaca kırdığınız 2 avuç cevizi de ekleyin. Böylece doyurucu pilavınız hazır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
pilav, tarifi, yumurtalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol Mutfağı'ndan Yumurtalı Tapas Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:31
Yumurtalı Patates Tarifi Ruj Yumurta Yemekleri 4 27 Eylül 2012 16:04
Yumurtalı Kuru Fasulye Piyaz (Salata) Tarifi Sevda Salatalar Mezeler 0 01 Temmuz 2012 19:41
Yumurtalı Sıkma Köfte Tarifi Liaaa Et Yemekleri 0 17 Şubat 2012 16:51
Yumurtalı Patates Tarifi YapraK Yumurta Yemekleri 0 12 Nisan 2009 18:22