02 Şubat 2015, 13:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Önce 1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın. 1 adet soğanı valso’da çekin ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun. Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin. Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın. Diğer yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, iyice köpürtün. Üzerindeki oluşan köpükleri almayın. Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir. Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın. | |
|
Etiketler |
bulgur, kaymaklı, pilavı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mercimekli Bulgur Pilavı | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:31 |
Pastırmalı Cevizli Bulgur Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:17 |
Kaparili Bulgur Pilavı | N999 | Makarnalar Pilavlar | 1 | 25 Şubat 2012 02:42 |
Bulgur Pilavı Tarifi | Peri | Makarnalar Pilavlar | 8 | 11 Kasım 2010 00:01 |
Sebzeli Bulgur Pilavı! | Dilara | Makarnalar Pilavlar | 0 | 23 Nisan 2010 13:23 |