![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarımsaklı Pilav (Balıkesir Yöresi) Malzemeler 2 su bardağı bulgur 2 adet tavuk göğsü Tavuğu haşlarken kullanmak için 1 küçük soğan 8 su bardağı tavuk suyu 1 diş sarımsak Tuz Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı İsteğe bağlı kırmızı pul biber Sarımsaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü 8 bardak su, soyulmuş soğan ve tuz ile düdüklüye koyup 20 dakika haşlayın. Tavuk etini ve soğanı sudan çıkarıp, bulguru suya ilave edin. Kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatın. Pimini indirin ve kısık ateşte 30-40 dakika kadar haşlayın. Kapağını açtıktan sonra tahta kaşıkla döve döve pilavın özleşmesini sağlayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin ve dövülmüş 1 diş sarımsakla beraber pilava ilave edin. Yeniden karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve zeytinyağını ekleyip servis edin. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
balıkesir, pilav, sarımsaklı, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sarımsaklı - Cunda - Ayvalık - Balıkesir | Zen | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 24 Mayıs 2013 19:22 |
Sarımsaklı hamsili sos | Adrasteia | Soslar | 2 | 22 Ocak 2012 10:55 |
Sarımsaklı Tavuk | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:12 |
Sarımsaklı Ekmek | YapraK | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 09 Şubat 2010 17:54 |