20 Ocak 2015, 18:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tel Şehriyeli Pilav MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 kaşık tereyağı 1 adet kesmeşeker Tuz 2 su bardağı dolusu tel şehriye HAZIRLANIŞI Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır. Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır. Şeker, tuz atılır. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır. Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir | |
|
Etiketler |
pilav, tel, Şehriyeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehriyeli Pilav | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:35 |
ŞehriyeLi Kuzu Güveç | Zen | Et Yemekleri | 0 | 10 Kasım 2012 23:26 |
Şehriyeli Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:13 |
Şehriyeli Taşlık Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:15 |
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:12 |