20 Ocak 2015, 18:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şehriyeli Pilav MALZEMELER 1 kahve fincanı arpa şehriyesi 4 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı su 2 bardak pirinç tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene KADAR çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun | |
|
Etiketler |
pilav, Şehriyeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ŞehriyeLi Kuzu Güveç | Zen | Et Yemekleri | 0 | 10 Kasım 2012 23:26 |
Şehriyeli Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:13 |
Şehriyeli Taşlık Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:15 |
Şehriyeli Domates Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 02 Mayıs 2009 08:21 |
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:12 |